Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 5 szt
cukier 1 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
kakao 1 łyżka
śmietana kremowa 30% 1/2 litra
cukru pudru 2 łyżki
masa budyniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Biszkopt : ubijamy białka na puszystą piankę dodajemy cukier i po jednym żółtku. Mąkę tortową przesiewamy i dodajemy gdy nie ma już cukru. Przesianą mąkę ziemniaczaną, proszek i kakao delikatnie mieszamy razem ze wszystkim. Piec nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy 20min.

Po ostygnięciu biszkopt przekrawamy na połowę. Jedną część kładziemy na blaszkę a w drugiej wykrawamy kieliszkiem kółka. Banany kroimy w plastry o okl 2 cm. Na biszkopt kładziemy 3/4 masy (budyniowej lub karpatkowej), kładziemy drugą część wykrojonego biszkoptu w kółka kładziemy pokrojone banany i przykrywamy kółeczkami na wierz kładziemy resztę masy. Na to ubijamy 1/2 śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru, na sam koniec rzucamy starta czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.11.2011 15:57
wyśmienite
dorotka0000025 12.10.2011 14:27
wyglada fantastycznie
Grażyna13 13.07.2011 17:47
MNiam,moje smaki !
Kate131 11.04.2011 07:33
super
Mysiunia 22.03.2011 15:13
rewelacyjne ciacho! do wypróbowania:)
Nina7 22.03.2011 11:20
Pyszności:)
ewasylwia 22.03.2011 10:52
pyszne jest takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak