Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
masło 30 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 7 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałek

Zarobić ciasto na stolnicy. Jak będzie bardzo twarde dodać troszkę śmietany. Podzielić na 3 części. Z białek ubić pianę dodać 1 ½ szklanki cukru i podzielić na te trzy placki. Każdy z nich posypać po 5 dag płatków migdałowymi i upiec.
Masa:
1 puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować na leżąco w wodzie ok. 3 godziny.Zostawić aż będzie całkowicie zimne. Najlepiej ugotować dzień wcześniej.
Utrzeć 25 dag masła dodając mleko skondensowane. Tak przygotowaną masą przełożyć placki z migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak