Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w sosie pomidorowym

5.0
(40)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1,5 kilograma
olej 200 mililitrów
cebula 3 sztuki
woda 200 mililitrów
Papryka słodka mielona Prymat 10 dag
koncentrat pomidorowy 25 dag
ocet 80 mililitrów
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w sosie pomidorowym

Grzyby dokładnie oczyścić, wypłukać, pokroić i zagotować. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule pokrojone w paski- podsmażyć na złoty kolor.

Dodać szklankę wody, łyżkę słodkiej papryki, trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego, ocet, sól i cukier. Do powstałego sosu dodać grzyby i gotować jeszcze około 5 minut.

Gorące grzyby nakładać do słoików i pasteryzować około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 08.04.2011 19:20
ja też takich nie robiłam,już nie mogę doczekać się sezonu na grzybki
RenatA 10.10.2022 09:59
Robię od lat są pyszne
1j1o1l1a1 21.03.2011 19:46
podoba mi się przepis...w tej wersji grzybów nie robiłam...mam nadzieję, że tak przygotowane mogą postać jakiś czas i nie będą się psuły?
Kongo 25.09.2023 08:35
Świetne do makaronu ...gotowe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak