Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony szczupak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: duszony szczupak

Sprawić szczupaka, wypłukać, pokroić na nie duże dzwonka, osolić, oprószyć pieprzem, zostawić na chwilę. W płaskim rondlu rozgrzać tłuszcz. Rybę ułożyć na tłuszczu, podsmażyć z obu stron. Cebulę rozdrobnić w rozdrabniaczu ułożyć na rybie i dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem 20 minut. Śmietanę połączyć z mąką, z sokiem z cytryny, szczyptą cukru- wymieszać i polać rybę, dusić jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 19.06.2011 22:35
smaczny ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak