Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowe rożki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 kg
banan 1 szt
dżem 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka
wiórki kokosowe 1/4 szklanki
jajko 2 szt
cukier kryształ 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bananowe rożki

Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Wykładamy ciasto na płaską powierzchnię i kroimy na 4 kwadraty. W małej misce rozgniatamy banana z dżemem, gałką muszkatołową i wiórkami kokosowymi. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy sporą porcję nadzienia. Smarujemy brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem, sklejamy po przekątnej formując trójkąty.. Dociskamy brzegi widelcem, żeby się nie rozkleiły. Posmarować z wierzchu jajkiem i posypać grubym cukrem. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec, aż będą rumiane, ok. 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 10.04.2012 18:19
mniam
Kuchareczekjeden 30.03.2011 07:26
świetne!
Kuchareczekjeden 30.03.2011 07:26
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak