Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa rolada

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 45 dkg
migdały 1 szklanka
czekolada 16 dkg
miód 3 łyzki
cukier puder do smaku
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa rolada

Migdały obrać i pokroić, orzechy zmielić, czekoladę zetrzeć na tarce. Miód, orzechy i czekoladę przesmażyć do zgęstnienia. Dodać migdały, sok i starta skórkę z cytryny po czym utoczyć z tej masy roladę którą otaczamy w cukrze pudrze i owiniętą wkładamy do lodówki. Twardą kroimy pod skosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.06.2011 07:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak