Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 65 dkg
cebula 2 szt
bulion 2 szklanki
oliwa 30 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
makaron łazanki
grzyby suszone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Grzyby namaczamy i gotujemy. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oliwie, dodajemy wyciśniętą kapustę kiszoną, osączone grzyby i chwilę przesmażamy, całość zalewamy bulionem i szklanką wywaru z grzybów po czym dusimy aż kapusta zmięknie. Doprawiamy po czym mieszamy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 10.04.2013 20:19
uwielbiam łazanki :)
Katarzyna59 24.02.2013 11:11
apetyczne
tomek18 29.08.2011 10:16
uwielbiam bigosik
Juleczka20 10.07.2011 21:41
pycha
KasiaK90 12.04.2011 09:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak