Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort śmietanowy z kokosem i brzoskwiniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
kokos 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy z kokosem i brzoskwiniami

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Biszkopt posmarowac masa. Przyłożyć drugim i posmarowac go masa, boki również. . Brzoskwinie pociąc na plasterki i ułożyc na wierzchu. Boki i brzoskwinie posypac kokosem.
Wg uznania biszkopty można nasączyć syropem z brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 04.01.2012 21:22
śliczny torcik:)
iknkirke 01.08.2011 17:34
mniam
ewasylwia 22.03.2011 10:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak