Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szkl
masło 4 łyzki
mąka 1 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
drożdże 6 gram
jajko 1 szt
aromat waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry drożdżowe

Mąkę przesiać.Masło roztopić w ciepłym mleku ,przestudzić.Dodać drożdże i suche składniki,wszystko razem roztrzepać,dodać jajko,cukier waniliowy.Dobrze wymieszać,przykryć folią i wstawić do lodówki na 12 godzin.Można zostawić na noc.Ciasto wykładać na gorącą gofrownicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.05.2013 09:12
lubię gofry
Ada-Gaba 24.05.2013 06:51
świetny deserek
Wafelek2601 26.04.2013 15:45
Muszą być super
Krystyna32 05.08.2012 08:41
pycha
Elżbieta17 18.09.2011 16:55
Jeszcze takich nie jadłam:)
Ania67 25.05.2011 08:37
uwielbiam
ben-ka 20.05.2011 09:14
z bitą śmietaną mniamuśne:)
IZABELA29 06.04.2011 15:01
pysznie
misia53 23.03.2011 17:58
Moja waga waży na dkg hi hi... gram nie uznaje...więc pozostaje mi tylko \"na oko\"...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak