Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela gotowana z brusznicami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrele 4 szt
sok z cytryny 3 łyżi
sos z brusznic 4 łyżki
sól do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela gotowana z brusznicami

Filety z makreli skropić sokiem z cytryny,osolić i oprószyć pieprzem,przygotować naczynie żaroodporne,posmarować olejem,ułożyć w nim makrele i piec w piekarniku około 25 minut,następnie przyrządzić sos zamiast brusznic można sos przyrządzić z powideł i chrzanu lub z czerwonych porzeczek i chrzanu,podpieczone ryby oblać sosem z brusznic i piec dalsze 10 min,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 21.03.2011 17:02
przepraszam;wystąpiła pomyłka w nazwie makrela nie gotowana lecz zapiekana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak