Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka duszona i polana piwem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
piwo 5 łyżek
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka duszona i polana piwem

Cebulkę kroimy w półplasterki prosto do miseczki , wsypujemy wszystkie przyprawy , całość dobrze wymieszać po ugniatać łyżką ,aż puści sok i wstawić do lodówki na godzinkę . Następnie wlać oliwę i smażyć bez przykrycia ok 20 minut. Podczas smażenia wlać piwo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

frittura88 29.06.2019 23:45
z piwkiem super, ja robię na piwie i smak zawsze jest przepyszny, a poza tym to cała butelka zostaje na potem : D
Joanna108
Joanna108 18.09.2011 19:24
z piwkiem? ciekawe :)
Ewelina38 27.03.2011 11:13
o, coś dla mojego męża :)
Margo1 21.03.2011 17:36
A powiem ci mąż mi zrobił i byłam pod wrażeniem , ja bym tam inaczej zrobiła
ElizaT 21.03.2011 17:12
szalejesz ! niezła musiała być z piwem !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak