Aspirynki

Aspirynki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • w przepisie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: 1/2 kg mąki, 1 margaryna, 8 dkg cukru pudru, 4 żółtka, powidło
Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i przesianym cukrem, dodać żółtka, zarobić ciasto, rozwałkować, kieliszkiem wycinać małe kółeczka i posmarować na wierzchu lukrem.

Lukier: 2 białka, 20 dkg cukru pudru
Białka utrzeć z cukrem, aby cukier się dobrze roztarł i by była biała masa. Po upieczeniu przełożyć powidłem i skleić 2 kółeczka.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna205

10.06.2010 13:23
uwielbiam te ciasteczka:) często robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat