Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rusztu w sosie majonezowo-jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 5 szt
czosnek 3 ząki
majonez 5 łyżek
jogurt 1/2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cytyna do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rusztu w sosie majonezowo-jogurtowym

Śledzie opłukać,od wewnątrz natrzeć tymniankiem,dodać listek laurowy,roztartym czosnkiem i wymieszanym z olejem posmarować śledzie,następnie śledzie umieścić na ruszcie i grilować około 25 min, odwracając śledzie co pewien czas,z majonezu i jogurtu sporządzić sos,do sosu dodać sok z cytryny,sól ,pieprz,sos podawać do śledzi w sosjerce,sledzie udekorować plastrami cytryny i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak