Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z krówką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 250 g 1 kostka
masa krówkowa 1 puszka
mleko 0,5 szklanki
margaryna 0,5 kostki
kakao 3 łyzki
Polewa: 3 łyzki
cukier 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z krówką

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
Masło ucierać na puch. Dodać mase krówkową i jeszcze dokładnie zmiksować.
Margaryne rozpuścić z mlekiem. Dodać cukier i kakao. Dokladnie wymieszać.
przełożenie: biszkopt+masa+biszkopt+polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grzegorz20 03.05.2011 16:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak