Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z cielęciny jako dodatek do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dkg
cebula 1,5 szt
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z cielęciny jako dodatek do zup

Cebulę obrać ,pokroić i poddusić na oleju,pod koniec duszenia dodać masło,mięso zemleć wraz z cebulą ,dodać do mięsa śmietanę,bułkę tartą,przyprawy i dokładnie wymieszać,uformować małe kulki i ugotować w osolonej wodzie,podawać do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 21.03.2011 15:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak