Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pulpeciki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki w mundurkach 50dag
bryndza 10dag
mąka pszenna 3łyzki
masło 1łyżka
jajko 2
sól
pieprz
oscypek 3łyżki starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pulpeciki ziemniaczane

Obrać,ugotować ziemniaki i przepuścić przez maszynke.Bryndzę utrzeć z masłem,solą,pieprzem i orzechami.Następnie połączyć z ziemniakami,Dodać mąke (2łyżki)i rozkłócone jajka ,wyrobić ciasto.Uformować niewielkie kulki,obtoczyć w mące i wrzucic na osolony wrzątek,nie gotować,tylko trzymać w gorącej wodzie 2-3min.Blachę posmarować olejem.Pulpeciki wyjąć z wody,ułożyć na blasze,posypać tartym żółtym serem lub oscypkiem i zapiekać około 15min w piekarniku nagrzanym do temp180C.Podawać do delikatnych kotletów cięlecych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak