Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne wieprzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 800 gr
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne wieprzowe

Z mięsa,bułki i jajek wyrabiamy jednolitą masę,doprawiamy do smaku.Formujemy klopsiki i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej około 5 min.Pulpety wyjmujemy a z wywaru przygotowujemy sos.Pulpety podajemy z sosem ,ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 13.07.2011 11:40
super
teresa18 24.06.2011 19:42
szybkie i smaczne
Margo1 07.05.2011 09:21
są pewnie smaczniutkie
Natalia/tubisiek 01.04.2011 14:15
tradycyjne smaczne kotlety ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak