Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1kg
mleko 1l
masło 5dag
sos pomidorowy 2szkl
cytryna 1
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Lin

Młodą cebulę namoczyć przez godz w mleku,potem smażyć na maśle przez 2-3min.Następnie przygotować gęsty sos pomidorowy i ugotowac w nim cebulę.Umyć rybe po czym pokroić w cienkie paski,posolic i skropić sokiem z cytryny.Panierowac kawałki ryby w mące i smażyć na złoty kolor .Przełożyć do żaroodpornego półmiska ,zalać cebulą w sosie ,wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C i zapiekać około 15min.Po wyjeciu z piekarnika posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak