Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie z grzybami według Agi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 12 sztuk
jajko 4 sztuki
masło 5 łyżek
natka pietruszki
mąka 1 szklanka + 3 łyżki
sól
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie z grzybami według Agi

Grzyby myjemy,moczymy,gotujemy,odcedzamy i siekamy.Żółtka oddzielamy od białek.Masło ucieramy z żółtkami,łączymy z grzybami,posiekaną natką pietruszki i ubitą piana z białek.Delikatnie dodajemy mąkę i solimy.Kładziemy łyżką podłużne kluski na wrzącą,osoloną wodę(za każdym razem łyżkę maczamy w wodzie).Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.Odcedzamy,osączamy,dzielimy na porcje,polewamy tłuszczem lub sosem i podajemy.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.06.2013 08:44
bardzo ciekawe
berys18 12.01.2012 08:53
fajny przepis,
Krystyna32 08.01.2012 09:43
super
hastalavista 26.12.2011 13:59
uwielbiam je!
Neetka90 18.11.2011 22:30
super
Neetka90 18.11.2011 22:30
super
Neetka90 18.11.2011 22:30
super
Neetka90 18.11.2011 22:30
super
AgaS10 04.10.2011 13:41
na ostatnim zdjęciu są w wersji mojego męża...przypieczone z serem i keczupem:)
ben-ka 03.10.2011 14:55
Takimi kluskami to bym się zajadała:) Jak dla mnie to pycha!!!
Grazyna0211 01.09.2011 11:30
pomysłowe te kluski super!
MAR3STA 22.07.2011 00:03
fajne danie
kulek 11.07.2011 12:39
dobre
FAFIK 07.07.2011 21:47
Pycha!
FAFIK 07.07.2011 21:47
Pycha!
Patrycja33 16.05.2011 17:31
ciekawe nigdy jeszcze takich nie jadłam
Justyna Jussstiii 05.04.2011 09:47
sprawdzone pycha
Justyna Jussstiii 22.03.2011 08:23
super
Robert10 21.03.2011 20:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak