Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budapeszteńska marchewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 50 dkg
cebula 1-2 szt
margaryna 1-2 łyżki
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Budapeszteńska marchewka

Cebulę drobniutko siekamy, szklimy na tłuszczu. Marchew obieramy, trzemy na tarce o duzych oczkach i skrapamy sokiem z cytryny. Dodajemy do cebuli, mieszamy i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Po 10 mintach solimy. Przed podaniem posypujemy natką, podajemy jago dodatek do ziemniaków, mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak