Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 25 dkg
woda 2,5 szkl
masło 3 łyżki
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szkl
sól
natka pietruszki 1 łyżka
kasza jęczmienna 1,5 szkl
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z mięsem

Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z łyżką masła i solą. Cebule obieramy, siekamy i smazymy na rumiano w maśle, dodajemy do kaszy. Dojamy mięso i ser oraz natkę i śmietanę. Oprószamy pieprzem, solą i mieszamy. Naczynie zaroodporne smarujemy tłuszczem, wkładamy kaszę. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, zapiekamy kaszę ok. 30-35 minut.
Podajemy z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak