Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z dorsza panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 ml
mąka pszenna 30 g
jaja 1 szt
sól 10 g
pieprz 0.5 g
tłuszcz 80 g
dorsz 700 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza panierowane

Rybę oczyścić,pokrajać na filety,skropić octem.Porcję ryby oprószyć przyprawami i panierować w mące,jaju i bułce tartej.Smażyć na złoty kolor.Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak