Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1125 g
mąka pszenna 30 g
sól 10 g
pieprz 0.5 g
tłuszcz 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: karp smażony

Przeprowadzić obróbkę wstępną ryby,wyporcjować.Porcję ryby oprószyć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na półgodziny.Następnie oprószyć mąką i smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu.Dosmażyć na małym ogniu.Podawać z ziemniakami i różnymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak