Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1000 g
jaja 2 szt
masło 40 g
pietruszka zielona 10 g
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
włoszczyzna 175 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: karp po polsku

Przeprowadzić obróbkę wstępną ryby,wyporcjować,skórę naciąć w 2lub 3miejscach.Włoszczyznę oczyścić,pokrajać w paseczki i ugotować,pod koniec gotowania dodać wyporcjowaną rybę i przyprawy.Przy wydawaniu porcję ryby obłożyć ugotowanymi warzywami,polać masłem,posypać ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajami i zieloną pietruszką.Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak