Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort kawowo-czekoladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada posiekana 40 dkg
śmietana kremówka 1,5 szklanki
masło 150 gram
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
espresso 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tort kawowo-czekoladowy

Posiekaną czekoladę wkładamy do miski.Masło ze śmietaną podgrzewamy i wlewamy do czekolady,mieszamy mikserem.Jajka ubijamy trzepaczką,dodajemy cukier i espresso i wlewamy do czekolady,wszystko mieszamy mikserem.Masę przelewamy do nasmarowanej tortownicy i wyłożonej papierem i pieczemy około 3 godzin,w rozgrzanym do 100 stopni piekarniku.Po upieczeniu ostudzić i wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak