kaczka po strasbursku

kaczka po strasbursku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1400 g
  • tłuszcz

    20 g
  • sól

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • pasztet

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kaczkę natrzeć solą,a wewnątrz bardzo drobnym majerankiem,uformować w kieszeń.Ułożyć na brytfance grzbietem do dołu,oblać gorącym tłuszczem i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec do miękkości,polewając wytworzonym sosem.Upieczoną kaczkę wyporcjować.Na półmisku ułożyć równo pokrajane kawałki pasztetu,a na nich porcje kaczki,udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat