Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczaki pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczaki 1400 g
pietruszka zielona 20 g
tłuszcz 40 g
masło 20 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczaki pieczone

Kurczaki umyć,osączyć,posolić do jamy brzusznej włożyć zieloną pietruszkę,uformować w kieszonkę.Tuszki ułożyć w brytfannie grzbietem w dół,polać rozgrzanym tłuszczem i wstawić do gorącego piekarnika,gdy zrumienią się,podlać je kilkoma łyżkami wody.Przed wyjęciem z piekarnika na każdą tuszkę położyć kawałek masła.Wyjąć z piekarnika wyporcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak