Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z czosnkiem i szałwią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dkg
masło 1 łyżka
czosnek 2 szt
sól do smaku
listki szałwii podarte 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z czosnkiem i szałwią

1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie płuczemy i odsączamy.

2. Na patelnie wkładamy olej i masło i rozgrzewamy. Następnie wrzucamy ziemniaki i przykrywamy. Od czasu do czasu mieszamy, smażymy na średnim ogniu, aż się zrumienią.

3. Następnie dodajemy obrane ząbki czosnku i dusimy jeszcze 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy szałwię na sam koniec i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.11.2011 14:30
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak