Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z czosnkiem i skwarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 80 dag
cebula
czosnek 3-4 ząbki
jajko
mąka 50 dag
boczek 15 dag
sól
pieprz
przyprawa do zup
olej
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z czosnkiem i skwarkami

ziemniaki zmielić z serem,dodać podsmażoną cebulkę,czosnek,doprawić solą pieprzem i przyprawą,wyrobić na jednolitą masę.Z maki,jajka wody odrobiny oleju zagnieść ciasto,rozwałkować wyciąć szklanką kółka,nałożyć farsz,zlepiać.Boczek wysmażyć na patelni.Zagotować wodę,wrzucać pierogi gotować po wypłynięciu ok.5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.03.2013 10:42
ale narobiłaś mi smaczka na pierogi...
Norgiusz 11.06.2012 12:50
super
angelika14 29.05.2012 13:18
nie robiłem nigdy takich,musze sprubowac.
krokodyl 28.04.2012 00:27
dobry pomysł
mala2021 29.02.2012 10:32
z czosnkiem nie próbowałam
dianix 06.11.2011 20:14
pierogi ze skwareczkami-super
jeta72 21.08.2011 15:57
rewelacyjne
Tika4444 18.08.2011 08:30
alez apetycznie wyglądają
berys18 17.08.2011 09:38
cudnie wyglądają
annagebalska 17.06.2011 09:18
mniam
eduszo
eduszo 06.04.2011 17:47
No , nie robiłem nigdy takich,musze sprubowac.
Kuchareczekjeden 03.04.2011 20:40
świetne
joanna77 03.04.2011 11:51
mniam,muszę spróbować
Robert10 01.04.2011 19:58
muszę następnym razem zrobić z czosnkiem
IZABELA29 27.03.2011 10:31
smacznie
Dorota59 21.03.2011 12:10
oj bym teraz zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak