Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki zapiekane z mięsem i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
jaja 2 szt
woda 100 ml
cebula 120 g
tłuszcz 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 400 (bez kości)
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 g
kapusta kwaszona 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki zapiekane z mięsem i kapustą

Z mąki,jaj i wody przyrządzić łazanki,ugotować.Kapustę ugotować do miękkości,lekko odcisnąć,posiekać.Mięso pokrajać w kostkę i udusić z cebula,dodać do kapusty,przyprawić do smaku.Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką brytfanny kłaść warstwami łazanki i nadzienie,zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak