Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort miodowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 45 dkg
miód 25 dkg
jaja 4 szt
cukier 25 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Tort miodowy

Ze wszystkich składników oprócz dżemu zagnieść ciasto po czym przykryć je i zostawić na kolejny dzień (24h). Ciasto rozdzielić na dwa placki a później rozwałkować i upiec osobno w tortownicy. Ostudzone przełożyć dżemem. Tort można ubrać owocami i zalać galaretką lub po prostu polać gotową polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.07.2012 23:44
ekstra;)
malaczarna23 08.07.2011 19:32
pyszny
KasiaK90 20.06.2011 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak