Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 400 g
ryż 400 g
sól do smaku
cebula 125 g
tłuszcz 75 g
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 60 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 12 g

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z mięsem

Ryż ugotować na półsypko.Mięso pokrajać w kostkę i udusić z cebulą.Ryż wymieszać z mięsem i przyprawami,po czym przełożyć do wysmarowanej tłuszcvzem i wysypanej tartą bułką brytfanny,zalać koncentratem pomidorowym,zapiec w piekarniku.Krajać na porcje,podawać z surówkami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak