Dżem jagodowy

Dżem jagodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 kg
  • cukier

    35 dag
  • żelfix

    3:1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, osączyć, , przełożyć do garnka i lekko zmiksować blenderem. Wsypać Żelfix stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i doprowadzić dżem do wrzenia. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

15.09.2011 14:10
super polecam

anya_86

05.11.2010 17:28
prosty i pyszny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat