Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 35 dag
żelfix 3:1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Owoce umyć, osączyć, , przełożyć do garnka i lekko zmiksować blenderem. Wsypać Żelfix stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i doprowadzić dżem do wrzenia. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.09.2011 14:10
super polecam
anya_86 05.11.2010 17:28
prosty i pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak