Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana mięsem wieprzowym i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 15 szt
ryż 150 g
cebula 100 g
tłuszcz 75 g
sos pomidorowy 400 g
zielona pietruszka 10 g
pieprz do smaku
sól do smaku
wieprzowina 200 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana mięsem wieprzowym i ryżem

Paprykę umyć,oczyścić z nasion.Ryż ugotować na półsypko.Mięso zemleć,dodać do przestudzonego ryżu.Cebulę pokrajać w drobną kostkę,podsmażyć na tłuszczu,dodać do ryżu i mięsa,przyprawić do smaku solą i pieprzem,napełnić owoce papryki.Nadzianą paprykę ułożyć w naczyniu,zalać sosem pomidorowym i dusić do mjiękkości.Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak