Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka marchwianka

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 10 sztuk
żeberka wieprzowe 50 dag
seler 1 sztuka
po 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
masło 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
majeranek 1 łżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka marchwianka

Wszystkie warzywa obrać,cebulę pokroić w piórka,pora przeciąć wzdłuż na pół,potem skroić w talarki.Marchewkę,pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Masło rozgrzać,wrzucić warzywa i smażyć kilka minut.Zalać wodą około 2 litrów i dodać żeberka.Gdy mięso będzie już miękkie ,wyjąć z zupy,obrać z kości.Połowę warzyw wyjąć z zupy i zmiksować,Następnie połączyć zupy.Do wymieszanej zupy wrzucić mięso,dodać majeranek,doprawić solą i pieprzem do smaku a także przyprawą uniwersalną.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 01.07.2012 08:58
super
Kaja35 01.07.2012 08:58
super
[email protected] 20.04.2012 14:27
fajny pomysl
Małgorzata106 15.04.2012 19:47
super
Małgorzata106 15.04.2012 19:45
pycha
Karmel 31.01.2012 20:26
super
AgaS10 16.11.2011 19:22
pyszna:)
Kuchareczekjeden 16.11.2011 10:05
smaczna zupka
Marzena34 12.09.2011 13:07
extra
Tika4444 28.06.2011 08:09
świetna zupka
Ewelina38 08.06.2011 21:17
fajny przepis na zupkę
Krystyna32 08.06.2011 00:08
extra
Edyta38 25.03.2011 21:11
palce lizac
alaaa 21.03.2011 13:51
pycha
Dorota59 21.03.2011 12:12
na żeberkach-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak