Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki po żołniersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
cebula 2 sztuki
kiełbasa 10 dkg
pomidory 4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 3/4 szklanki
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki po żołniersku

Kurki czyścimy,płuczemy,podsmażamy razem z drobno pokrojona cebulką,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Kiełbasę kroimy w półplasterki.Pomidory parzymy,obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.Obrane ziemniaki kroimy w cząstki i w połowie duszenia dodajemy do kurek.Dodajemy kiełbasę,pomidory i śmietanę wymieszana z mąką.Doprawiamy,posypujemy natka,chwilkę jeszcze dusimy i podajemy gorące.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 03.03.2012 12:28
mniam
smakoszek 05.02.2012 23:24
super
Chojłówna 27.12.2011 15:30
fajne
berys18 29.11.2011 07:49
świetny przepis
Wacław 22.09.2011 15:26
po prostu,pyszne !
AgaS10 20.09.2011 18:52
pychotka:)
piotereq 21.06.2011 09:42
super
Ania67 18.06.2011 09:10
smakowicie się zapowiada
ronald88 04.05.2011 13:40
super
Grazyna0211 29.04.2011 15:35
ale fajny przepis aż mi się tych kurek zachciało
Justyna Jussstiii 23.04.2011 14:08
super
Magdalena1110 01.04.2011 16:18
fajne
Justyna Jussstiii 25.03.2011 09:01
extra
Dorota59 23.03.2011 13:06
ja też
joanna77 21.03.2011 11:24
lubię grzybki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak