Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śmietanowo-bananowe z galaretką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany 36% 750 ml
cukru pudru 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
garetki truskawkowej 2 szt.
banan 1,5 kg
biszkopty okrągłe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietanowo-bananowe z galaretką

Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i pozostawić do ostygnięcia.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudzić.

Schłodzoną śmietanę 36% przelać do szklanego naczynia i ubić z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Banany obrać, pokroić w talarki i zmiksować. Połączyć banany i bitą śmietanę.

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Wyłożyć przygotowaną masę śmietanowo-bananową. Polać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

23.03.2013 16:16
Na jaką to jest blache ?
Ela15 26.01.2012 13:42
pi?knie wygl?da
Elżbieta17 07.08.2011 21:20
Podoba mi się ten przepis, na pewno go wypróbuję:)
cukiereczek 28.06.2011 08:26
super
Karolina92 29.03.2011 19:21
bananowe - cudownie! bede probowac! Swietne robisz te ciasta :)
Gosia40 12.01.2011 11:58
wygląda przepysznie
madi356 22.12.2010 21:36
super ciasto
Izabela28 19.09.2010 12:40
Fajny przepis
malenkaaa_85 12.09.2010 07:58
Pysznosci:-)
TyTaN 18.08.2010 20:27
ale fajnie wygląda:)
gryczyn 26.07.2010 19:12
Uwielbiam takie ciasta. Dzięki za przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak