Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety popularne w naleśnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 150 g
jaja 3 szt
mleko 150 ml
woda 125 ml
tłuszcz 140 g
mięso wieprzowe bez kości 600 g
cebula 60 g
buła czerstwa 70 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety popularne w naleśnikach

Sporządzić ciasto naleśnikowe:mleko wymieszać z wodą,dodać 2jajka,mąkę wymieszać,upiec na rozgrzanym tłuszczu naleśniki.Mięso udusić.Bułkę czerstwą namoczyć w sosie wytworzonym w czasie duszenia.Cebulę podsmażyć na tłuszczu.Mięso,namoczoną bułkę i podsmażoną cebulę zemleć w maszynce do mięsa.Nadzienie przyprawić do smaku solą i pieprzem.Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem,zwinąć w rulon o bokach zamkniętych,panierować i smażyć na tłuszczu.Podawać z surówkami lub jako gorąca przekąskę z barszczem czewrwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak