Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z mięsa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 250 g
bułka czerstwa 1 sztuki
cebula 1 sztuki
masło 1 łyżka
jajko 2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 4 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z mięsa

cebulę obrać opłukać drobno pokrajać usmażyć bułkę namoczyć w mleku odcisnąć zemleć razem z mięsem i cebulą połączyć z żółtkiem posiekana natką i ubitą pijane z białek doprawić Z przygotowanej masy formować małe kulki wielkości czereśni otaczać w mące i gotować na wrzącej wodzie około 9 minut i wyjąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak