Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto ziemniaczane:
ziemniaki ugotowane 650 g
mąka pszenna 260 g
mąka ziemniaczana 25 g
jaja 1 szt
mięso gotowane 550 g
cebula 50 g
tłuszcz 20 g
jaja 2 szt
bułka czerstwa 75 g
sól do smaku
pieprz do smaku
słonina 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z mięsem

CIASTO:Ziemniaki zemleć,dodać obie mąki,jajko i wyrobić ciasto.Nadzienie:pPrzyrządzić nadzienie,doprawić solą i pieprzem do smaku.Ciasto podzirelić na części,uformować wałki,pociąć w poprzek.Krążki ciasta rozpłaszczyć w ręku,nałożyć nadzienie,zlepić.Uformowane knedle wrzucać do osolonej wody,ugotować.Podawać polane słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak