Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z MIĘSEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 160 g
jaja 3 szt
woda 40 ml
mięso gotowane 200 g
bułka czerstwa 40 g
tłuszcz 20 g
cebula 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku
słonina 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z MIĘSEM

Przygotować nadzienie-bułkę namoczyć w wodzie,odcisnąć,cebulę pokrajać,przysmażyć na tłuszczu,ugotowane mięso zemleć wraz z bułką i cebulą.Do nadzienia dodać 2jajka i przyprawy do smaku.Przygotować ciasto pierogowe,wałkować i formować pierogi,dokładnie zlepiając brzegi.Gotować partiami,wkładając do wrzącej,osolonej wody.Podawać gorące,polane stopioną słoniną z dodatkiem sezonowej surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak