Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczka

    1 kg
  • żelfix

    1 paczka
  • cukier

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, osączyć, , przełożyć do garnka i lekko zmiksować blenderem. Wsypać Żelfix stale mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania wsypać cukier i doprowadzić dżem do wrzenia. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna), słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

23.04.2012 10:52
super

ronald88

29.09.2011 18:54
mniam jak u mojej mamusi

rzenia15

10.03.2011 16:09
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat