Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowy ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe z 0.5 kg
śliwki 15 dkg
galaretka agrestowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy ze śliwkami

Ciasto z pół kg mąki (jeśli więcej podwoić porcje) rozwałkować i przełożyć do formy, ułożyć śliwki i poczekać aż podrośnie po czym wstawić do piekarnika na 40 minut. Na upieczone i ostygnięte ciasto wyłożyć trochę śliwek i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 03.12.2012 18:54
lubię tego rodzaju ciasta
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
kiziolek201 15.07.2011 19:29
Przepyszne to ciasto
tomek18 24.06.2011 22:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak