Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek bakaliowy- keks

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dkg
jaja 4 szt
cukier 15 dkg
migdały 15 dkg
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
orzechy laskowe 10 dkg
rodzynki 15 dkg
cynamon 1.5 łyżeczki
figi 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Placek bakaliowy- keks

Jaja utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać orzechy, figi, migdały (pokrojone), rodzynki i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrobić po czym przełożyć do formy i posypać jeszcze rodzynkami (nie za dużo). Piec około 45minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 20.04.2011 09:23
naprawde super:)
iwona332 11.04.2011 11:23
super
iwona332 11.04.2011 11:23
super
iwona332 11.04.2011 11:23
super
iwona332 11.04.2011 11:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak