Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Por z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część) 10
pomidory 4 sztuki
rosół 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Por z szynką

* por - 10 sztuk
* pomidory - 4 sztuki
* rosół - 1/2 l
* szynka lub mięso z kurczaka - 300 g
* żelatyna - 50 g
* majonez
* kapary
* korniszony
* sałata
* sól, pieprz - do smaku

Białą część por dokładnie umyć i gotowac ok. 20 minut. Odcedzić i pokroić. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w plasterki, szynkę pokroić w paseczki.
Formę keksową wylać na ok. 1 cm warstwą żelatyny rozpuszczonej w rosole i schłodzić chwilę w lodówce. Następnie układać warstwami por, szynkę i pomidory zalane żelatyną i tak warstwami zalewać i schładzać.
Gdy już galareta zastygnie wyjąć ją z formy, pokroić, umieścić na sałacie. Majonez wymieszać z kaparami i pokrojonymi korniszami. Podawać do galarety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 06.05.2011 10:32
fajny przepis
Danuta8 27.04.2011 09:24
fajny przepis
jolita 06.04.2011 08:00
super
Mariusz10 31.03.2011 23:41
fajna galaretka
magical66 21.03.2011 10:31
fajny przepis
halinka1011 21.03.2011 08:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak