Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w szynkowych kubraczkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 800 g
śmietana 4 szklanki
szynka 20 plasterków
cytryna 1 sztuka
ementaler 20 pasków
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w szynkowych kubraczkach

Szparagi umyć i ugotować, następnie skropić sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki. Po 3-4 szparagi zawijać w ser a następnie w szynkę, formując kieszonki.
Układać w brytfance i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 10 minut.
Podawać polane sosem beszamelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 21.03.2011 08:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak