Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż brązowy 25 dkg
pietruszka 3 szt
marchewka 5 szt
cebula 1,5 szt
olej 5 łyżek
sól do smaku
kminek Prymat do smaku
papryka czerwona 10 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem i warzywami

Cebulę obrać i pokroić w kostkę,marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce ,następnie warzywa poddusić na oleju,ryż ugotować na półmiękko i zmieszać z warzywami,doprawić farsz solą,ostrą papryką i kminkiem,z papryki usunąć gniazda nasienne i wypełnić paprykę farszem,ułożyć w rondlu wysmarowanym olejem,podlewać wodą i dusić na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak