Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wąróbka cielęca 50 dkg
cytryny 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
posiekana pietruszka 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
mąka 1,5 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z cytryną

Wątróbkę opłukać,pokroić i obsmażyć na oleju do miękkości,oprószyć solą i pieprzem,następnie cebulę i czosnek obrać,posiekać i podsmażyć też na oleju,mąkę rozprowadzić bulionem,dodać do cebuli i zagotować,do sosu dodać śmietanę,pokrojoną cytrynę i zieloną pietruszkę,sos doprawić do smaku,do sosu dodać wątróbkę ,podgrzać,podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak