Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
jajko 2 szt.
sól do smaku
cebula biała 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
grzyby suszone 8 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka

Z mąki, jajka i szczypty soli, zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy ją do zmielonych grzybów. Do nadzienia dodajemy bułkę tartą, jajko, sól i pieprz do smaku. Na każdym kwadracie ciasta nakładamy trochę nadzienia, kwadrat zlepiamy po przekątnej, łączymy brzegi powstałych trójkątów. Uszka wrzucamy do gorącej wody. Gdy wypłyną na wierzch są ugotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 18.10.2012 21:50
pyszne
mic 05.09.2012 21:52
mó młodszy brat za nimi nie przepada ale za to ja tak, mam ich wiecej zawsze w wigilię
kasienka23 28.11.2011 10:43
smaczne
wiola28a 24.09.2011 23:59
pycha
smakowita 30.06.2011 15:12
takie własnej roboty są najsmaczniejsze
marcia71 26.05.2011 09:55
pyszna zupa
bursztynek 24.03.2011 23:25
oj zjadłabym...
MAR3STA 21.03.2011 22:06
uwielbiam takie uszka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak